AJANKOHTAISTA

28.9.2017

Interaktiivista teatteria Valvenäyttämöllä

 

Siirtymälinja on murtunut – forum-teatteriesitys Valvenäyttämöllä 17.10.2017

Siirtymälinja murtunut on teatteriesitys, joka käsittelee unelmia ja niitä kohti pyrkimistä, sekä esteitä unelmien tiellä.

Forum-teatteri on soveltavan teatterin menetelmä, jossa esiintyjät ja yleisö käsittelevät yhteisöä koskevia ongelmia teatterin keinoin. Esityksen sisällön koostamiseen on osallistunut noin 20 ilman opiskelu- ja työpaikkaa olevaa nuorta aikuista teatterin ammattilaisten ohjaamissa taidetyöpajoissa Kulttuuritalo Valveella. Draamatyöpajoissa kerätystä aineistosta on lainattu myös esityksen nimi, Siirtymälinja on murtunut. Myös lopullisessa forum-esityksessä Valvenäyttämöllä yleisö pääsee vaikuttamaan tarinan kulkuun. Vuoropuhelua johtaa jokeri, joka toimii siltana yleisön ja näyttelijöiden välillä. Pyrkimyksenä ei ole taianomainen ratkaisu ongelmaan, vaan näkökulmien etsiminen ja löytäminen.


Työryhmä: Aino Granlund, Marita Jääskö, Toni Kettukangas
Yhteistyössä: Kulttuuritalo Valve, Oulun kaupungin työllisyyspalvelut, Tuiran hyvinvointikeskuksen sosiaalipalvelut

Vapaa pääsy!
Lippujen ennakkovaraukset uuttamo@uuttamo.fi / 0405226822

 

http://www.kulttuurivalve.fi/sivu/fi/uutiset/?type=0&location=&id=3818&action=show_one&lang=fi

 

 

12.9. Uuttamon syksyssä sanataidetta, kuvataidetta ja teatteria

 

Uuttamon syksyn kuva- ja sanataideryhmät pyörähtivät jälleen käyntiin elo-syyskuussa. Ryhmät tarjoavat soveltavia kuva- ja sanataiteen sisältöjä työttömille oululaisille Kulttuuritalo Valveella. Syksyn aikana toteutetaan myös teatterialan ammattilaisten ja oululaisten yhteinen forum-teatteriprojekti, jossa valmistetaan interaktiivinen teatteriesitys työpajoissa Valveella. Esityksesta järjestetään myös yleisölle avoin esitys Valvenäyttämöllä lokakuussa 2017.

 

22.5.Lehtijuttuja Uuttamon toiminnasta

 

Kaleva ja Oulun posti ovat huomioineet Kelan näyttelyn ja Uuttamon toimintaa yleisesti.

 

Lue Kalevan juttu näyttelystä

 

Lue Oulun Postin juttu näyttelystä

 

Sisäiset maisemat - taidenäyttely Kelalla 9.5. – 22.5.2017

 

Uuttamon TAITEN- taideryhmien näyttely tuo sana- ja kuvataideteoksia esille Kelalle. Kevään 2017 aikana syntyneissä teoksissa käsitellään tekijöiden sisäisiä ja ulkoisia maisemia sekä kyseenalaistetaan itseä ja yhteiskuntaa. Näyttely on osa kevään ajan toimineiden sana- ja kuvataiteen pajojen toimintaa.

 

Sisäiset maisemat – taidenäyttely Oulun Kelan tiloissa 9.5. - 22.5. 2017 Näyttely on avoinna ma-pe klo 9-16.

 

Lue lisää >>>

 

1.3. Taiteesta hyvinvointia mielenterveyskuntoutujille sekä nuorille

 

Uuttamo tarjoaa sanataiteen sisältöjä mielenterveyskuntoutujille kevällä 2017. Kirjoittajaryhmät toteutetaan yhteistyönä Tuiran mielenterveyskeskuksen sekä Nuorten Ystävät Ry:n kanssa. Uuttamon kirjoittajaryhmissä tutustutaan sanataiteen perusharjoituksiin, availlaan luovuutta ja kirjoittamisen iloa matalan kynnyksen periaatteella.

Toiminta toteutetaan yhteistyössä toimintaterapeuttien sekä sanataiteilijoiden kanssa.

Uuttamon uutena yhteistyökumppanina aloittaa myös Byströmin nuorten palvelut ja etsivä nuorisotyö, jonka myötä ilman opiskelu- tai työpaikkaa olevat nuoret pääsevät kokeilemaan omaa luovuuttaan mm. sanataide parkourin sekä kädentaito-pajojen kautta. Taiteilijavierailuiden tavoitteena on tuoda kulttuuri- ja taide osaksi nuorten arkea sekä tuoda uusia mahdollisuuksia itseilmaisuun taiteen keinoin.

 

7.2.2017 Uuttamon toimintaa keväällä 2017

 

Toiminta-osioon koottuna esimerkkejä Uuttamon vuonna 2017 alkavasta toiminnasta.

 

Lue lisää >>>

 

 

 

 

1.2.2017 Taiteesta voimaa arkeen

 

Uuttamon taidepajat TAITEN sekä KAARI aloittivat toimintansa keväällä 2017 Kulttuuritalo Valveella sekä Haukiputaan Jatulissa. Työttömille nuorille ja aikuisille tarkotetuissa ryhmissä työskennellään sanataiteen- ja kuvataiteen metodein, tarjoten osallistujalle keinoja mm. elämänhallinnan sekä toimintakyvyn vahvistamiseen taiteen keinoin.

 

 

19.1.2017  Kulttuurisoppa luo tilan taiteelle ja kulttuureiden kohtaamiselle

 

Monikulttuurinen teatteri-ilmaisun ryhmä Kulttuurisoppa jatkaa toimintaansa tammikuusta lähtien. Ryhmä on suunnattu maahanmuuttajille, mutta myös muille teatterista, taiteesta, sekä monikulttuurisesta kanssakäymisestä kiinnostuneille. Tapaamisissa tutustutaan kulttuureihin draama-harjoitusten ja yhdessäolon kautta.

Ryhmä on avoin ja mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista. Osallistuminen on maksutonta. Tapaamiset järjestetään tiistaisin kevään ajan 17.1.2016 – 9.5.2017 Vuolle Setlementti Ry:n Ystävyystalolla Tuirassa. Kulttuurisoppa järjestetään yhteistyössä Vuolle Setlementti Ry:n Ystävyystalon kanssa.

 

Lue lisää >>>

 

Uuttamo, 040-5226822, uuttamo(at)uuttamo.fi