TOIMINTA

Sisäiset maisemat - taidenäyttely Kelalla 9.5. – 22.5.2017

 

Uuttamon TAITEN- taideryhmien näyttely tuo sana- ja kuvataideteoksia esille Kelalle. Kevään 2017 aikana syntyneissä teoksissa käsitellään tekijöiden sisäisiä ja ulkoisia maisemia sekä kyseenalaistetaan itseä ja yhteiskuntaa. Näyttely on osa kevään ajan toimineiden sana- ja kuvataiteen pajojen toimintaa.

 

Sisäiset maisemat – taidenäyttely Oulun Kelan tiloissa 9.5. - 22.5. 2017 Näyttely on avoinna ma-pe klo 9-16.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TAITEN & KAARI

 

Kulttuuritalo Valveen sekä Haukiputaan Jatulin taidepajoissa käytetään kuva- ja sanataiteen metodeja itsetuntemuksen sekä elämänhallinnan taitojen vahvistamiseksi. Ryhmien toiminnallisen sisällön suunnittelusta vastaavat työllisyyspalveluiden ohjaaja yhteistyössä kuva- ja sanataiteen ammattilaisten kanssa. Ryhmät toteutetaan yhteistyössä Kulttuuritalo Valveen, Oulun Työllisyyspalveluiden sekä Haukiputaan sosiaalipalveluiden kanssa.

 

4h / tapaaminen, n. 12 tapaamiskertaa / ryhmä

 

 

Kirjoittajaryhmä Tuirakeskuksessa

 

Kirjoittajaryhmässä tutustutaan sanataiteen perusharjoituksiin, availlaan luovuutta ja kirjoittamisen iloa matalan kynnyksen periaatteella. Tavoitteena on lisätä osallistujan toimintakykyä ja itsetuntemusta sekä tutkailla elämänkaarta luovan kirjoittamisen avulla. Ryhmän ohjaamisessa sisällön suunnittelu ja sanataideohjaus sekä kirjallisuuden alan asiantuntemus ovat kirjailija-ohjaajan vastuulla, toimintaterapeutti ohjaa keskusteluja ja huolehtii hoidollisesta vastuusta. Ryhmä on suunnattu mielenterveyskuntoutujille. Kirjoittajaryhmä toteutetaan yhteistyössä Tuiran mielenterveyskeskuksen kanssa.

 

1,5h /tapaaminen 10 tapaamiskertaa / ryhmä

 

 

Kulttuurisoppa - Iloa ja piristystä iltapäivään teatteri-ilmaisusta

 

Tapaamisissa tutustutaan kulttuureihin draama-harjoitusten ja yhdessäolon kautta. Ryhmä on suunnattu maahanmuuttajille, mutta myös muille teatterista, taiteesta, sekä monikulttuurisesta kanssakäymisestä kiinnostuneille. Ohjaajina toimivat Ilmeen teatteri-ilmaisun ohjaajat. Kulttuurisoppa järjestetään yhteistyössä Vuolle Setlementti Ry:n Ystävyystalon kanssa. Ryhmä on avoin ja mukaan voi tulla ilman ennakkoilmoittautumista.

 

1,5h / tapaaminen, viikottaiset tapaamiset  tiistaisin 17.1. - 9.5.2017 klo 17-18.30

Vuolle Setlementti Ry Ystävyystalo, Kaarretie 14, Oulu

 

Lue lisää >>>

 

 

Demopajat sosiaali-, terveys- ja hyvinvointialan työntekijöille

 

Demo-työpajoissa yhteistyötahojen työntekijät pääsevät tutustumaan soveltavan taiteen menetelmiin. Henkilökunnalle suunnatut taidepajat lisäävät tietoa taiteen mahdollisuuksista, luovat virkistäytymistä sekä antavat hyvinvointialalla toimiville uusia työkaluja omaan työhön. Taidepajat räätälöidään kohderyhmän toiveiden mukaan, ja ne voivat sisältää mm. sanataiteen, kuvataiteen sekä draaman harjoituksia. Työpajojen ohjaajina toimivat Kulttuuriosuuskunta Ilmeen taiteilija-ohjaajat.

 

1-2h / tapaaminen 1 tapaamiskerta / ryhmä

 

Uuttamo, 040-5226822, uuttamo(at)uuttamo.fi